Glow, o alternativă la fecundaţia artificială


UN PROGRAM PENTRU RĂSPÂNDI METODELE NATURALE ŞI PENTRU A FACE CUNOSCUTE CONSECINŢELE INFERTILITĂŢII

maxlevchin-615x380

V-am vorbit deja (citeşte aici https://bioeticaledotcom.wordpress.com/) despre aplicaţia dezvoltată de Max Levchin, fondatorul PayPal, pentru a răspândi și a facilita folosirea metodelor naturale. Aplicația vrea să ofere o alternativă științifică validă la FIVET, favorizând recurgerea la metodele naturale de reglementare a fertilității.

Haideți să vedem mai îndeaproape cum funcționează Glow, care vrea să fie cu mult mai mult decât o simplă aplicație. Există deja mai multe metode pentru înregistrarea ciclului fertilității, fie în variantă tipărită, fie online, precum aceea propusă de asociația Woomb (priveşte aici). EI bine, Glow e şi mai şi. În primul rând, pe lângă posibilitatea de a face o verificare online, graţie unei grafici simple şi intuitive, există şi avantajul de a o putea lansa de pe celular (smartphone), o scurtătură mult mai comodă decât recurgerea repetată la respectiva pagină web.

Aplicația oferă un calendar al zilelor fertile accesibil, bazat pe un sistem de culori, și adună zilnic toate informațiile importante, necesare la elaborarea statistică a previziunii: evenimente stresante, rezultatele unor eventuale teste de sarcină, temperatura corporală, mucus-ul cervical etc.

Pe lângă aceasta, Glow înlesnește alcătuirea unei adevărate rețele sociale, care se poate spune că este Non Profit.

Programul prevede un cost de afiliere de 50 $, pe care orice utilizator trebuie să-i achite după primele zece luni de folosire a aplicaţiei. Întreaga sumă colectată este destinată ajutorării cuplurilor care, după cele zece luni de folosire a metodelor naturale, continuă să aibă probleme de fertilitate, pentru a rambursa costurile  de screening (control) medical. Dezvoltatorii programului practic nu păstrează nimic din sumă.

Glow, mai mult decât o aplicaţie, este un adevărat program de afiliere pentru acele cupluri care doresc să aibă un copil. Şi nu numai atât. Prin contribuţia de afiliere Glow reprezintă şi o cale prin care se împarte „costul” unei eventuale infertilităţi cu toţi participanţii la program: banii vărsaţi de cupluri pentru reuşita unei sarcini vor fi destinaţi acelor cupluri care se confruntă cu probleme.

Nu ştim exact dacă contribuţiile pentru intervenţiile de detectare a infertilităţii, prevăzute de Glow, ar putea să aibă ca efect secundar recurgerea la fecundarea asistată. Sperăm, însă, ca răspândirea aplicației Glow, și în general a metodelor naturale, să contribuie la reducerea numărului celor care recurg la fecundația artificială și, în mod special, să ducă la redescoperirea demnității și valorii procreatei, cât și a unei mod de a fi tată/mamă responsabil.

situl oficial Glow First: www.glowing.com

sursă: http://www.prolifenews.it
publicat şi pe http://www.culturavietii.ro

de Giovani Prolife (Tineri pentru Viaţă ) / TE
tradus de Adrian Măgdici

Reclame
Comments
One Response to “Glow, o alternativă la fecundaţia artificială”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] sursă: http://www.prolifenews.it publicat şi pe https://bioeticaledotcom.wordpress.com […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s