O feministă împotriva pilulei contraceptive


Michael Cook ne informează de apariţia unei cărţi-bombă →, a scriitoarei feministe engleze Holly Grigg-Spall, a cărei titlul ar suna cam aşa: „Îndulcirea pilulei: sau cum ne-au tras pe sfoară în privinţa pilulelor contraceptive hormonale” → .

Autoarea recunoaşte că, spre deosebire de ceea ce se crede, pilula contraceptivă are efect asupra tuturor organelor şi funcţiilor corpului feminin. Însă cea mai mare parte a femeilor nici nu ştiu ca este vorba de un produs care provoacă efecte colaterale, precum depresia, anxietatea,  paranoia, nervozitatea, atacuri de panică etc, care le fac să sufere pe jumătate dintre femeile care zi de zi iau pilula.

Cum era de aşteptat, cartea a fost aspru atacată. De data aceasta, însă, autoarea nu mai poate fi acuzată de bigotism şi integralism religios, din moment ce doamna Grgg-Spal este „cu desăvârşire” laică. Aşadar au început să argumenteze astfel: „Problema nu este aceea de a afla o alternativă la pilulă, ci aceea de a afla care sunt beneficiile care justifică asemenea riscuri”. Şi, aşa, a început să plouă cu invective de tot felul →.

Ne întrebăm şi noi, precum Gregg-Spal: „Adică de ce nu am avea voie să criticăm pilula contraceptivă?”

Redacţia ProLife News
traducere: Adrian Măgdici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s