Manual de bioetică pentru tineri


bioetique

În franceză intitulat Manuel Bioéthique des Jeunes, Manualul de bioetică pentru tineri a fost publicat pentru prima dată în 2006 de Fundaţia Jérôme Lejeune pentru a face faţă ideologiilor cu care se confruntă tinerii în studiile lor ştiinţifice.

Rostul acestui manual este acela de „a trece dincolo de retorica parfumată, în vederea unei analize mai amănunţite a realităţii biologice şi a implicaţiilor sale etice”. Ediţia a avut un mare succes: au fost distribuite tinerilor, părinţilor şi şcolilor, gratis, mai bine de 300.000 de exemplare. Cartea, se spune pe site-ul Fundaţiei din SUA, a fost tradusă în engleză, spaniolă, italiană, română, maghiară şi suedeză.

Anul acesta Arhidieceza de Rio de Janeiro, care a organizat Ziua Mondială a Tineretului, a cerut permisiunea  ca Manualul de bioetică pentru tineri să fie distribuit tuturor pelerinilor care aveau să participe la evenimentul de la Rio. Cartea a fost revizuită, primind şi un nou titlu, Acces spre bioetică (Keys to Bioethics). Paginile care în versiunile precedente expuneau legislaţiile diferitor naţiuni au fost înlocuite cu texte din documentele magisteriale (de învăţătură) ale Bisericii Catolice. Au fost tipărite şi inserate în „gentuţele pelerinului” circa 2 milioane de exemplare în franceză, engleză, spaniolă şi portugheză. Am găsit pe net Manualul în franceză (VEZI AICI) şi în engleză (AICI). Însă nu pot să-mi dau seama unde-i versiunea românească, căci n-am văzut-o niciodată. Dacă ştie vreo cineva, vă rog, lăsaţi-mi un mesaj …

de Adrian Măgdici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: