Test de cunoştinţe biblice


Mai deunăzi citeam pe un blog religios, neo-protestant cred, următoarea povestioară:

Se spune că un tânăr a cerut comitetului unei biserici o ocazie în care să fie programat pentru a predica. Cererea a fost tratată cu circumspecţie, deoarece tânărul nu era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai sârguincioşi cercetători ai Scripturii. Aşa că a fost chemat pentru a răspunde la câteva întrebări lămuritoare. Prima întrebare pusă a fost – după cum vă aşteptaţi – dacă a citit Biblia.  El a răspuns că da.  Şi, care parte a Bibliei îi place cel mai mult? – au continuat cei din comitet.  Păi cartea Pildelor.  Şi poţi să ne povesteşi ceva? Da, o să vă povestesc pilda Bunului Samaritean.

A fost om, pe nume Bunul Samaritean care a pornit într-o călătorie de la Ierihon spre Ierusalim.  În drum, a căzut între tâlhari.  Stând acolo, spinii au crescut şi l-au înecat.  Din mijlocul primejdiei, el s-a rugat Domnului care a trimis foc din cer şi a ars spinii, iar fumul acestora se ridică spre cer zi şi noapte, în vecii vecilor.

Bunul Samaritean s-a suit apoi în carul său şi a plecat la drum, citind din proorocul Isaia.  Mergând el aşa, a ajuns la un loc unde un grăunte de muştar s-a transformat într-un copac în care-şi făceau cuiburi păsările cerului.  Samariteanul având părul lung, s-a încurcat cu părul în ramurile copacului şi a rămas acolo, atârnând între cer şi pământ 40 de zile şi 40 de nopţi. (…)

Povestea este mult mai lungă, dar mă opresc aici. Ceea ce vreau să subliniez, însă, este faptul că, în realitate, lucrurile stau mult mai prost. Ignoranţa, dacă e să lăsăm la o parte comicul de situaţii (alimentat de mas-media), este destul de mare. Şi, cu toate acestea, oamenilor le place să se distreze …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s