A dărui înseamnă a comunica la nivel maxim


 

A dărui, spune titlul, înseamnă a comunica la cel mai înalt nivel. Este moto-ul unei istorioare de viaţă pe care am găsit-o pe Youtube (cu titrare ro). Este vorba de un copil care, pentru a-şi îngriji mama grav bolnavă, fură de la băcănia unei doamne asiatice nişte calmante. Este prins, însă, şi muştruluit ca vai de dânsul.

La un moment dat, când doamna l-a întrebat de ce a furat acele calmante, copilul i-a răspuns că voia să i le ducă mamei.

Auzind discuţia, un domn care-şi ţinea prăvălia aproape, s-a înduioşat. I-a plătit medicamentele şi i-a dat o pungă cu supă. Copilul a fugit spre casă.

Anii au trecut, iar omul cel bun a îmbătrânit. În timp ce lucra, a avut o criză şi a căzut la pământ. Este dus imediat la spital. Costul de spitalizare era o sumă enormă, de care familia nu dispunea. Fiica pusese deja casa la vânzare … când, după ce a adormit, la spital, la căpătâiul tatălui său, a găsit foaia cu suma totală pentru spitalizare: 0 (zero).

Medicul care l-a îngrijit era tocmai acel copil care fusese scăpat de furia doamnei păgubite. Este doar o povestioară… însă fiecare putem învăţa câte ceva.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s