Pledoarie pentru bioetica


genom

Bioetica reprezinta o cercetare rationala despre modul cum este facut omul ca fiinta fizica si despre scpul cel ultim inteles ca fericirea din puct de vedere filosofic. Dar cine mai nare nevoie de bioetica in momentul in care sistemul medical si sistemul de invatamant sunt in colaps iat politicieni se intrec a se duce la diverse petreceri la iarba verde cu interlopi?

Ar fi nevoie de justificari epistemiologice dar este greu de filosofat cu buzunarul gol.

In general omul isi pune intrebari si nu accepta pur si simplu lumea empirica. De ce exista ceva anume? Ce este dincolo de aparente? De ce traim si de murim? Suferinta si moartea sunt experiente limita care fac sa dispara sentimentul vietii superficiale ajungndu-se astfel la intrebari legate de sensul vietii.

Este greu de filosofat in conditiile locuitului la bloc cand bormasina iti urla in cap si cand vecinii de alaturi se cearta iar un tanar de pe palier asculta muzica la maxim.

A filosofa inseamna a cauta clipa spiritualizanta si a gandi la fericire. Orice om care isi pune intrebari se poate considera filosof chiar daca pentru el epistemologia, gnoseoologia, bioetica, etica sunt cuvinte straine. Fiecare om se poate crde un dumnezeu si poate raporta intreaga lume la criteriile lui existentiale. Fara el, gandeste pseudo-filosoful lumea nu ar exista si lumea se va stinge odata cu trupul el. Acest pseudo-filosof are reteta pentru iubire, pentru viata fericita, pentru viata morala iar acei care nu traiesc dupa regulile lui devin niste paria cu viata aventuroasa.

Sursă: http://adymacsut.wordpress.com/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s