Bârfa subminează comuniunea din Biserică


papa3

 

Papa Francisc a celebrat sâmbătă, 28 octombrie, o Liturghie pentru jandarmeria vaticană, ocazie cu care i-a îndemnat pe militari să respingă tentaţia bârfei. A avertizat că între cei care trăiesc şi lucrează în Vatican, “diavolul caută să creeze un război intern, un fel de război civil spiritual”, prin intermediul pălăvrăgelii. Tentaţia bârfei este prezentă la toţi, a spus Pontiful, “chiar şi pentru mine”.

Bârfa este un păcat împotriva unităţii, pe care diavolul îl foloseşte pentru a submina comunitatea Bisericii, a explicat el la Liturghia celebrată în aer liber, la grota Lourdes din grădinile Vaticanului. La Liturghie au luat parte membrii jandarmeriei fondate de Papa Pius al VII-lea în 1816, după desfiinţarea imperiului lui Napoleon. În timp ce Gărzile Elveţiene în principal îl apără pe Papă, jandarmeria este responsabilă de securitatea şi ordinea publică în Vatican.

Papa Francisc a spus că poliţia nu trebuie să apere Vaticanul doar împotriva hoţilor şi atacurilor armate. “Napoleon nu mai vine”, a glumit el. În schimb “războiul de astăzi este ceva diferit. Este un război care nu se duce cu armele pe care le ştim: este un război al limbii.” Sfântul Părinte le-a cerut jandarmilor să fie atenţi la bârfa între zidurile Vaticanului. “Dacă auziţi pe cineva bârfind, opriţi-l! Spuneţi-i: ‘Aici nu se admite bârfa: ieşiţi prin poarta Sf. Ana. Afară şi vorbiţi acolo! Aici nu puteţi!’” În pragul sărbătorii Sf. Arhanghel Mihail, patronul jandarmeriei, Episcopul Romei i-a cerut mijlocirea. “Îi cerem Sf. Mihail să ne ajute în acest război: să nu vorbim niciodată rău unii de alţii, să nu ne deschidem niciodată urechile spre bârfă.”

Sursă: Catholica.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s