Copilul sculptat în stâncă


 

copilul

 

În ultimul timp această fotografie a devenit virală pe bloguri şi pe reţelele sociale. Să fie, oare, vreun fake photoshopat? Nu, nici vorbă de aşa ceva, ci este rodul unei teze a unui artist columbian, Dubian Fernando Monsalve Torres.

Student la şcoala de arte a facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Naţionale a Columbiei, cu sediul al Medellin, Dubian Fernando a realizat această lucrare în 15 zile: înarmat cu lopeţi, târnăcoape şi dălţi, a reliefat în stâncă, în luna mai, conceptul său de drept la viaţă, trudă ce poate fi remarcată de-a lungul străzii ce leagă Medellin-ul de Santo Domingo Savio (Columbia).

Tema principală a sculpturii este avortul, înţeles ca fiind un eveniment violent ce privează o fiinţă umană de propriul drept la viaţă, în timp ce scopul ultim al lucrării este acela de a-i sensibiliza pe oameni în ceea ce priveşte drama avortului. De fapt, ceea ce apare a fi doar un făt, la o privire mai atentă rezultă a fi o unire între două trupuri, cel al fiului şi cel al mamei. Este vorba de două entităţi distincte, însă dependente una de alta, căci, ca să exişti ca fiu, ai nevoie de o mamă … iar pentru a fi mamă, trebuie să ai un fiu.

Traducere şi adaptare: Adrian Măgdici
 
Sursă: http://www.prolifenews.it
Postat și pe: http://www.financiarul.ro/

 

Reclame
Comments
One Response to “Copilul sculptat în stâncă”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] În ultimul timp această fotografie a devenit virală pe bloguri şi pe reţelele sociale. Să fie, oare, vreun fake photoshopat? Nu, nici vorbă de aşa ceva, ci este rodul unei teze a unui artist columbian, Dubian Fernando Monsalve Torres, scrie bioeticaledotcom.wordpress.com […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s