Puterea cuvintelor


 

Într-o povestioară, atribuită lui David Ogilvy (faimos director de publicitate), se spune că un copywriter, zi de zi, în drumul său spre locul de muncă, trecea pe lângă un cerșetor orb. Lângă el, pe o bucată de carton, se putea citi: „SUNT ORB. VĂ ROG, AJUTAŢI-MĂ”. Sărmanul orb, însă, era ignorat de lumea care trecea pe lângă el.

Într-o zi însorită, copywriter-ul s-a oprit, a scos o cariocă şi a scris pe carton câteva cuvinte, după care şi-a continuat drumul. Din acea zi în cutiuța orbului au început să apară bancnote, iar monezile dădeau pe dinafară. Ce se întâmplase? Copywriter-ul scrisese aceste cuvinte: „E PRIMĂVARĂ, ÎNSĂ EU SUNT ORB. VĂ ROG AJUTAŢI-MĂ!”.

Este o povestioară draguță, care demonstrează că o frază, atunci când este aleasă bine, poate avea un puternic impact emotiv asupra omului de rând, aspect de altfel ştiut de cei ce lucrează în publicitate.

O versiune a acestei istorioare a apărut în 2011 pe Youtube, adunând milioane şi milioane de vizualizări. Este vorba de un mesaj promoțional al agenției Purplefeather, intitulat „The Power of Words” (Puterea cuvintelor). Doar că, de astă dată, locul bărbatului este luat de o femeie, iar cuvintele pe care ea le scrie sunt acestea: „ESTE O ZI FRUMOASĂ, ÎNSĂ EU NU POT SĂ O ADMIR”.

La sfârşitul zilei, după ce a adunat o mulţime de bani, orbul a întrebat-o mirat pe respectiva femeie, care se întorcea de la muncă: „Ce i-ai făcut cartonului meu?”. Iar ea i-a răspuns: „Esenţialul l-am lăsat neschimbat. Doar cuvintele sunt diferite”.

Întotdeauna vor exista variațiuni pe aceeași temă, însă, ceea ce-i mai important, e să ne amintim că o vorbă, un cuvânt, poate face diferența. Poate schimba viața celui de lângă tine, în bine sau în rău.

Sursă: Asbury & Asbury, http://asburyandasbury.typepad.com/
Traducere şi adaptare: Adrian Măgdici  

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s