Un medic i-a încredinţat Papei instrumentele cu care făcea avorturi


antonio_oriente

S-a apropiat de Papa cu o servietă mică al cărui aspect a creat îngrijorare. În interior erau instrumente chirurgicale, instrumente și clești de diferite forme și mărimi, pe care Dr. Antonio Oriente  din Messina, medic ginecolog care a făcut foarte multe avorturi, a vrut să le predea cu orice preț Papei Bergoglio. Acest bagaj care i-a cauzat o mulțime de probleme atunci când a urcat în avion la Palermo, a fost în centrul atenției în sala Clementină din Vatican; un episod neașteptat de o valoare simbolică neobișnuită. În interior erau instrumentele cu care, până în 1986, Dr. Antonio Oriente a pus capăt atâtor vieți înainte ca acestea să fi văzut lumina zilei.

Înainte de convertirea sa, înainte de a îmbrățișa cu convingere și curaj calea vieții, aceste instrumente păstrate aproape treizeci de ani, ca un semn concret al răului pe care l-au cauzat, reprezentau trecutul cu care el încă se luptă și acum. A vrut să le lase Papei, iar cu o bună doză de curaj și noroc a reușit. A avut parte și de „mijlocirea” unor preoți și  a unui membru al serviciului de securitate. „Papă Francisc, binecuvântați-mă, rugați-vă pentru mine, luați instrumentele – cu aceste cuvinte s-a adresat Papei, după cum el însuși declară pe profilul său de Facebook.  Dați-mi misiunea de a evangheliza pentru viață și de-a apăra viața împreună cu colegii mei. Promiteți-mi că o să vă rugați și asupra acestor instrumente chirurgicale (…).”

Oriente este vice-președintele Asociației Naționale a Ginecologilor și Obstetricienilor Catolici Italieni și întâlnirea sa cu Papa a avut loc pe 20 septembrie, cu ocazia audienței cu reprezentanții diferitelor asociații de ginecologi catolici. Papa Francisc, în discursul său adresat participanților a denunțat „mentalitatea generalizată a profitului”, „cultura  respingerii” care înrobește acum atât de multe inimi și minți determinând eliminarea ființelor umane, mai ales în cazul în care acestea sunt  din punct de vedere fizic sau social defavorizate. Apoi, Papa a încredințat medicilor catolici misiunea de a fi „martorii și propagatorii” culturii vieții.

Antonio Oriente face acest lucru din 1986, de când o transformare bruscă și profundă l-a determinat să renunțe la instrumentele sale cauzatoare de moarte pentru a deveni nu numai un doctor  ce trezește conștiințele, ci un martor autentic pentu apărarea vieții. Astăzi Oriente, responsabil a două clinici din Messina,  organizează seminarii și conferințe, spune povestea lui în ziare și reviste, amintindu-și momentul în care a scris pe o foaie „niciodată până la moarte” și de atunci se comportă astfel.

Sursă: http://e-communio.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s