Malala Yousafzai și al său emoționant discurs în fața ONU


 

In urma cu un an, Malala Yousafzai avea 15 ani si trecea prin momente cumplite. Era impuscata in cap de catre talibani, insa tanara a luptat si a reusit sa supravietuiasca acestui cosmar.

Dupa ce a fost externata din spital, tanara Malala a continuat lupta pentru drepturile copiilor si dreptul la educatie la nivel mondial.

Tanara eroina a vorbit in fata oficialilor ONU despre talibanii din Pakistan si dreptul la educatie pentru copii.

„Sa ridicam cartile si stilourile. Acestea sunt cele mai puternice arme. Un copil, un profesor, o carte si un stilou pot schimba lumea. Educatia este singura noastra cale.”

In fata liderilor a 100 de tari, aceasta a continuat:„Dragi frati si surori, nu sunt impotriva nimanui, nu vorbesc cu dorinta de razbunare impotriva talibanilor sau a oricarui alt grup terorist.”

„Sunt aici, in fata voastra, pentru a vorbi despre dreptul oricarui copil la educatie. Vreau ca tinerii talibani si copiii extremistilor sa aiba parte de educatie. Nu port ura nici macar pentru cei care m-au impuscat.”

„Chiar daca as avea o arma in mana, iar cel care m-a impuscat ar fi in fata mea, tot nu as trage in el. Aceasta este lectia de compasiune pe care am invatat-o de la Mohammed si de la Iisus Hristos.”

„Aceasta este lectia schimbarii pe care am mostenit-o de la Martin Luther King si Nelson mandela. Il sustin pe domnul Bar Ki-moon, secretarul general, in lupta pentru educatie la nivel global, dar si munca depusa de ONU si de domul Gordon Brown.”

„Ei continua sa ne inspire pe noi toti in actiunile noastre. „Ziua Malala” nu este ziua mea. Astazi este ziua pentru toate femeile si toti copiii care au ridicat glasul pentru drepturile lor.”

„Cand am fost impuscata, frica si slabiciunea din mine au murit. Atunci puterea si taria s-au nascut. Talibanii au crezut ca ne pot reduce la tacere prin gloante, dar s-au inselat.”, au fost cuvintele rostite de tanara Malala Yousafzai de 16 ani in fata liderilor ONU.

La finalul discursului, intregul plen s-a ridicat in picioare si au aplaudat-o. „Este cea mai curajoasa fata din lume”, a caracterizat-o Gordon Brown pe Malala.

Sursă: http://stirileprotv.ro/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s