Discursul preşedintelui Reagan împotriva legalizării avortului (1984)


 

„Această națiune nu mai poate continua să-și întoarcă privirea și să-și astupe urechile când, în fiecare zi, se ia viața a 4.000 de copii nenăscuți. Nu putem pretinde că America își păstrează primul și cel mai înalt ideal, credința că viața este sacră, când am permis moartea a 15 milioane de nevinovați – 15 milioane de copii care niciodată nu vor râde, nu vor cânta, nu vor cunoaște bucuria dragostei, nu se vor strădui să-i vindece pe cei bolnavi sau să facă pace între națiuni. Avortul le-a negat primul și cel mai important dintre drepturile omului. Suntem infinit mai săraci prin pierderea lor.

Această națiune a luptat un război teribil pentru ca americanii negri să aibă garantate drepturile date de Dumnezeu. Abraham Lincoln a recunoscut că nu putem supraviețui ca țară liberă dacă unii dintre noi pot decide dacă ceilalți ar trebui să fie sclavi sau liberi. Ei bine, astăzi, o altă întrebare își cere răspunsul: Cum putem supraviețui ca națiune liberă, când unii decid că ceilalți nu sunt buni să trăiască?

Cred că nu există provocare mai importantă pentru caracterul Americii decât restabilirea dreptului la viață pentru toate ființele umane. Fără acest drept, nici un altul nu poate avea înțeles. «Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este Împărăția cerurilor»”. (…)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s