Ai grijă ce-ţi doreşti


 

A fost odată ca niciodată, nu cu mult timp în urmă … a fost un băiat sărac, sărac de tot. Pantalonii săi erau găuriţi, cămaşa îi era boţită şi încălţările aveau nişte rupturi ce semănau cu gurile unor animale înfomatate.

Ceilalţi copii, văzându-l, făceau tot felul de glume pe seama lui. Ruşinat, ca să scape de ei, a plecat de acolo.

Ajungând într-o altă parte a parcului, a văzut un copil, frumos îmbrăcat şi cu încălţări noi, care şedea zâmbitor pe o bancă verde. S-a dus spre el, s-a aşezat pe aceeaşi bancă însă, după câteva momente, s-a ridicat. Şi-a adus aminte că era prea murdar ca să poată sta lângă cineva cu hainele parfumate.

A plecat, deci, şi s-a aşezat în spatele unui arbore gros. Şi-a scos încălţările şi, asemenea unui păpuşar iscusit, le-a transformat în două fiinţe vorbitoare, însufleţite de propria-i imaginaţie.

– De ce trebuie să fie aşa?
– Nu ştiu.
– Păi, nu-i drept.
– Da, aşa-i. Însă nu putem face nimic.
– Nu-mi place deloc această situaţie.
– Nici mie.

După ce şi-a încheiat reprezentaţia, copilul, închizând ochii, a început să-şi spună: „Aş vrea să fiu ca el. Vreau să fiu ca el! Vreau să fiu ca el! …”.

Când şi-a deschis ochii şi-a dat seama că se întâmplase ceva uimitor: era aşezat pe bancă, îmbrăcat exact ca acel copil … având în picioare acele încălţări de un alb impecabil, în timp ce copilul de mai înainte, îmbrăcat cu hainele sale murdare şi încălţat cu acei adidaşi ferfeniţiţi, alerga acum fericit în jurul arborilor din parc.

În doar câteva clipe şi-a dat seama că dorise ceva cu totul greşit. O femeie – ce părea a fi bunica sa – a apărut cu un cărucior pentru invalizi. Copilul de pe bancă nu putea merge. Iar acum era chiar el acel copil …

Text adaptat de Adrian Măgdici

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s