Leac pentru cancer


 

De ce le este atât de greu medicilor să vindece cancerul? Carl H. June, medic: „pentru că uneori e greu să crezi că poţi reuşi”. Ema este o copilă a cărei leucemie a recidivat de două ori. Părinţii speră într-un miracol.

Medicii trebuie să-i ofere sistemului imunitar o modalitate prin care să recunoască şi să ucidă celulele canceroase. Procedura folosită în cazul Emei constă în colectarea celulelor T şi în modificare lor d. p. d. v. genetic, prin injectarea unui virus (HIV), pentru ca mai apoi să fie introduse în organism cu scopul de a identifica şi de a distruge celulele ce provoacă leucemia. Însă reacţia cancerului la noile tratamente este destul de ciudată şi, de multe ori, nu se ajunge la rezultatul dorit.

Celulele T modificate genetic au fost reintroduse în organismul Emei. Timp de câteva zile i-a fost extrem de rău: probleme cu respiraţia, cu pulsul … Ar fi putut să moară. Ei bine, s-a întâmplat ceva remarcabil: celulele T au început să se înmulţească şi s-au pus pe luptă împotriva cancerului. În câteva ore febra Emei a dispărut. Când s-a trezit nu mai avea leucemie. Însănătoşirea acelei copile a fost, desigur, un eveniment de-a dreptul uluitor …

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s