Lizzie Velásquez, femeia cea mai urâtă, are un suflet frumos


 

Elisabeth „Lizzie”, fiica cea mai în vârstă a Ritei şi a lui Guadalupe Velásquez, s-a născut la Austin, Texas, pe data de 13 martie 1989. Născută cu patru săptămâni mai degrabă (prematur), la naştere cântărea circa 1,2 Kg.

„Lizzie” s-a născut cu o boală extrem de rară. Se cunosc doar alte două cazuri asemănătoare. Este vorba de un sindrom datorită căruia corpul ei nu conține absolut deloc țesuturi adipoase. Din această cauză ea nu a cântărit niciodată mai mult de 29 de Kg.

Deși nu este anorexică, „Lizzie” nu poate să ia în greutate şi, din cauza stomacului ei mic, este nevoită să mănânce de foarte multe ori de-a lungul zilei. Consumul ei zilnic este de circa 5.000 de kilocalorii, în condițiile în care un cetăţean obişnuit consumă circa 3.700. De la vârsta de patru ani nu mai poate vedea deloc cu ochiul drept, iar vederea celuilalt ochi este de asemenea slăbită. Sistemul ei imunitar este foarte gingaş.

Datorită aspectului fizic progeroid, având un nas ascuţit şi piele deja îmbătrânită, „Lizzie” a fost ţinta batjocurii nu doar a celor din jur, ci şi a internauţilor, fiind definită, într-un video postat pe Youtube, „cea mai urâtă femeie din lume”. Printre comentariile batjocoritoare de sub respectivul video se pare că cineva a ajuns să o îndemne să se împuşte.

Fiind o bună catolică, însă, ea a învăţat să-şi accepte suferinţa şi să preţuiască propria viaţă. A absolvit o facultate în comunicare, este autoare de cărţi încurajatoare şi a devenit un excelent orator motivaţional. Pe 5 decembrie 2013 a vorbit la TED Austin Women, prilej cu care, prin cuvintele sale de o uimitoare profunditate, a lăsat să se întrevadă un alt fel de frumusețe: aceea a sufletului.

Înregistrarea video a acestui eveniment, postată pe Youtube, depăşeşte deja 3 milioane de vizualizări.

Adrian Măgdici

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s